lördag 14 mars 2015

Morgonsol och frostig gräsmatta!Ännu en helt fantastisk dag!
Vaknade alldeles för tidigt idag men tur var väl kanske det då jag har massor att göra ute innan solen går ner. Släppte ut hönsen och de pinnade glatt ut och sträckte på vingarna.
Majken valde dock att stanna inne och värpa ägg. Bea var inte sen att hänga på henne in heller.
resten av gänget serverades frukost i solen bestående av päron och banan. 
Så klart ska Agnes vara med och äta de som hönsen äter.. tok hund. 
Igår kväll passade jag på att mysa med två små vaktlar. Har döpt alla nu men kan inte allas namn utan till. har några som är så extremt lika så det är svårt att hålla koll på vem som är vem. 
4 stycken fick pojknamn och resten fick tjejnamn! Det vore ju klockrent om jag har rätt om könen men det vore ju en chans på 1000 ;)
jag vet att jag saft många gånger nu att de växer så fort! men det är verkligen sant! från ena dagen till den andra är de stor skillnad! har aldrig varit med om något djur som växer så fort!!
Mys under hakan är både tryggt och varmt!


Så bedårande söt så man smälter!!


Nu ska jag iväg till granngården och inhandla både hönsfoder och vaktelfoder (pytte kalkon) och lite annat smått och gott! 
Idag ska jag även börja förbereda bygget till vaktlarna där de ska bo i vår-höst.
Växthuset behöver jag snart till alla mina odlingar!

torsdag 12 mars 2015

Vaktelkycklingarna växer så de knakar!

Det är otroligt hur fort de växer de små liven! 
Om jag inte är helt fel ute så är de en vecka gamla nu. Fjädrarna börjar växa ut och vingarna bara blir större och större. De bor i en stor smådjursbur inne i badrummet då de måste ha värme och dragfritt. Där inne får de även lugn och ro. 
Mamma Twiggy är en fantastisk mamma och pratar och lär dom en massa.
De äter, sover, dricker och hoppar runt och tränar på balansen!


Det är är minstingen som kläcktes ett dygn senare än de andra. 
De lär sig snabbt av varandra. Satte in en flaska med vatten, en kyckling kom fram och pickade på den och sen hängde de andra på. 

Dolly snor mammas mat. Än så länge får de bara äta deras torrfoder men nu börjar de bli så stora så de når ner i Twiggys matskål.Den övre bilden är på en som är en dag äldre än den nedre. Så fort går det i utvecklingen!!
Det krävs mycket tid med små kycklingar. Det ska hållas ren och fräsch i deras bur. Vattnet ska bytas flera gånger per dag om man har vattnet i en skål, de bajsar och skitar ner vattnet nästan direkt. 
Fylla på mat, de äter som små hästar! Se till så ingen har skadat sig eller blivit sjuk.