tisdag 7 april 2015

Skadad vaktel

Man får alltid vara beredd på att saker och ting kan hända med sina djur.
Därför är det så viktigt att titta till dom flera gånger om dagen. Speciellt vaktlarna. 
Denna gång var de lilla Dino som for illa. Dino är en av ungdomarna som jag tror är en tupp (eftersom han är så mörk i nacken så tror jag det) hittade jag en morgon helt blodig på ena vingen. Det såg värre ut än var det va. De andra hade börjat picka på honom lite och så fort de kommer blod så pickar de mer och mer då de blir lite triggade på olika färger och nyanser. 
Jag tog in hom direkt och sköljde av vingen och kollade noggrant igenom honom efter sår eller fraktur. 
Eftersom vingpennorna är fyllda med blod och vävnad så blöder det mycket när någon går av eller pickas sönder. Man kan jämföra med hundarnas klor om man klipper för långt och blottar pulpan. 
Jag tvättade rent ordentligt och virade in honom i en handduk där han fick vila och ta igen sig och torka. Han somnade direkt :)Efter några timmar med massa mys och värme så var Dino fit for fight igen!
Å vilken liten godig han är då! Jag är helt övertygad att det är Ginnys bebis! Finner sig i allt, ligger och myskurrar i famnen, inte ett dugg rädd. Och visst är dom lika!!?
Han har blivit en av mina favoriter bland de yngsta. Oavsett om han nu är en tupp eller ej så kommer han få stanna och föra sina gener vidare!
Tanken var att Dino skulle få vila upp sig och sova inne i en egen bur men eftersom han piggna på sig så snabbt så fick han prova och komma in till sina kompisar igen, det gick jättebra och ingen va på honom så han fick återgå till vardagen :)Varje dag får mina vaktlar grönsaker och frukt. 
Jag har en lite stubbe inne hos dom som både funkar som sittplats till mig :) och buffebord till dom!
Har borrat hål i den så jag kan lätt trä på frukter och grönsaker på stålpinnarna. Då slipper de ligga på marken och bli spåningt och bajsigt. Fräsch och behändigt! 
Idag serverades äppelhalvor, broccoli och salladshuvud. 


En utav mina ungtuppar Didrik!
En stilig honungstupp.


Maggie ger mig en sträng blick…
hon vill nog inte bli fotad. 


kafferep i favorit redet!


Twiggy lila söt och nätt som alltid!


Gulliga Vittra ligger och myser och njuter av att solen skiner in!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar